HILHORST12

 
 


Klassiek gitaarduo HILHORST12 bestaat uit Robert Bekkers en Erik Tempelman. Met gevarieerde en toegankelijke muziek, waarbij virtuositeit en authenticiteit in gelijke mate aanwezig zijn, willen zij hun publiek beroeren. Als gitaristen vullen zij elkaar naadloos aan op het gebied van interpretatie en klankkwaliteit, en streven zij naar het perfecte samenspel qua intentie, gevoel en diepgang.


Hun repertoire is zonder meer opvallend te noemen: naast verrassende arrangementen van de bekendste klassieke werken, welke door Robert speciaal voor dit duo zijn gemaakt, brengen zij u de beroemdste muziekstukken die voor twee gitaren zijn gecomponeerd en dat vanzelfsprekend op een geheel eigen wijze. Dankzij de unieke eigenschappen van de beide musici ontstijgt de muziek van HILHORST12 het alledaagse.


De beide gitaristen spelen op instrumenten die vervaardigd zijn door de Amsterdamse luthier Jeroen Hilhorst, wiens gitaren zich kunnen meten met de absolute wereldtop. Zijn instrumenten combineren een ongekend volume met een zeer gebalanceerde klankkleur en bieden de gitarist en het publiek een ongeëvenaarde expressie.

 

“spectaculair gitaarvuurwerk”

Jeroen Hilhorst is de bouwer van de gitaren die door het Duo worden gebruikt. Als bouwer streeft hij naar het vervaardigen van instrumenten die een groot volume combineren met een perfecte toon en bovendien een goed uiterlijk!